Ben jij aanwezig? Aanwezig in elk moment? Aanwezig in elke situatie? Aanwezig bij alles wat zich aandient? Aanwezig met alle gevoelens? Aanwezig met welke uitkomst dan ook?

Kan jij aanwezig zijn met alles wat er is?

Om wat voor reden dan ook kan er een patroon zijn ontstaan van niet aanwezig zijn. Heb je als kind verdriet ervaren dat je nog niet kon dragen? Ben je weleens buitengesloten? Heb je straf gekregen terwijl je niet snapte waarom? Ben je weleens ontmoedigd? Heb je een traumatische ervaring meegemaakt? Dit en nog vele andere situaties kunnen ervoor zorgen dat je niet volledig aanwezig bent in het moment.

Er kunnen zich zelfbeschermingsmechanismes hebben ontwikkeld om een bepaald gevoel dat je als kind niet kon dragen, niet opnieuw te hoeven ervaren. Wat nu (onbewust) voor je aan het werk is. Dit kan zich op vele verschillende manieren uiten zoals afleiding zoeken in eten,  alcohol drinken, scrollen op social media, series kijken, sporten of jezelf afzonderen.

Door je bewust te worden van jouw mechanismen en jezelf de steun, die je gemist hebt, nu wel te geven. Krijg je een keuze en kan je ervoor kiezen om aanwezig te blijven in dit moment en alles te ervaren wat er in dit leven te ervaren is. Voorbij angst te leven en in liefde te zijn met alles wat je tegen komt, wat de uitkomst dan ook mag zijn. Dan ga je je vrij(er) voelen, vrij van bagage uit je verleden en vrij van zorgen over de toekomst en zo met een open hart te kunnen genieten van het leven.

De adem brengt je naar aanwezigheid

De adem is een prachtige tool om aanwezig te blijven bij alles wat zich aandient. Je komt in het nu en verbindt met de plek in jezelf waar je vertrouwen voelt, dat je super krachtig bent en dat je zoveel meer kan dan dat je denkt.

Binnenkort geef ik weer een training waarin we in 4 sessies aan de slag gaan met de adem en je steeds dieper verbindt met jezelf. Naar de plek in jezelf waar je vertrouwen en je kracht ervaart. Wil je hierbij zijn? Neem dan contact met me op.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte