De laatste tijd wordt me vaker de vraag gesteld wat paardencoaching is. Ben jij hier ook benieuwd naar? In dit bericht lees je hoe een coach sessie met mij en de paarden er ongeveer uitziet.

Iedere sessie is uniek

De coach sessie is grotendeels intuïtief waarbij we afstemmen op wat in dat moment het meest passend is voor jou, dit maakt iedere sessie uniek. Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben en je gaat ze ook niet berijden.
Onder het genot van een kopje thee, beginnen we met een kort gesprek. Jouw vraag wordt helder, je kunt hierbij denken aan vragen zoals; Hoe kan mijn bedrijf groeien? Hoe creëer ik meer rust? Wat zijn mijn kwaliteiten? We kunnen ook open het veld in gaan, dan laat je de vraag daar ontstaan.

Alles is altijd met elkaar verbonden. Alles in het veld kan informatie over wat er in dat moment belangrijk is bevatten. Daarom observeren we het gehele veld; de natuur, de paarden, andere dieren, geluiden, voorbijgangers etc. om zo antwoorden op jouw vraag te vinden. Wat wil er gezien of gehoord worden? Wat heb je nodig? En waar mag je naartoe?

In stilte lopen we naar het veld waar de kudde paarden leeft op een prachtige plek in de natuur. Je kan je dagelijkse zorgen even loslaten en helemaal tot jezelf komen in het moment. Aangekomen bij het veld doen we nog even een korte check in, op jouw vraag of andere dingen die bij jou zijn boven gekomen.
We gaan het veld in. Tijdens de sessie raak je de paarden niet aan. Zo blijf je dicht bij jezelf en krijgen de paarden ruimte om hun boodschap en wijsheid over te brengen zonder dat jij daarin stuurt.

Ik geef vertaling aan het gedrag van de paarden

We observeren de paarden en het gehele veld. De paarden, de natuur, geluiden, voorbijgangers etc. kunnen allemaal waardevolle informatie voor antwoorden op jouw vraag bevatten. Ik geef vertaling aan het gedrag van de paarden en stel verdiepende vragen om tot antwoord op je vraag te komen en waar je naartoe wilt bewegen.
Met behulp van verschillende technieken, maak je dan die beweging, zodat je ook echt een stap(pen) hierin zet. Want dat is waar het uiteindelijk om gaat, dat jij in je dagelijks leven het vertrouwen, de kracht en de moed vindt om stappen te zetten in het creëren van het leven waar jij gelukkig van wordt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte